Een PVC vloer schoonmaken

Een PVC vloer schoonmaken

PVC vloeren hebben meerdere grote voordelen, een van de grootste voordelen van een PVC vloer is dat ze gemakkelijk zijn in onderhoud. Maar ondanks dat moet u wel weten hoe u een PVC vloer het beste kan schoonmaken, want het kan altijd gebeuren dat uw vloer vies is en dan wilt u wel dat u de vloer niet verder beschadigd. Daarom hebben we in dit artikel een paar tips over hoe u het beste een PVC vloer kan schoonmaken.

Stofzuig of veeg regelmatig

De eerste en eigenlijk ook direct de belangrijkste tip die wij mee kunnen geven is stofzuig of veeg regelmatig uw vloer schoon. Zand en kleine steentjes schuren de vloer en kunnen voor krassen zorgen die moeilijk te verwijderen zijn. Natuurlijk is een goede mat die vuil tegenhoudt een ware toevoeging, maar nog steeds kan er altijd vuil de weg naar binnen vinden. Wanneer u de vloer gaat stofzuigen is het slim om dat met de borstels naar beneden te doen, dit om te voorkomen dat de stofzuigerslang krassen achterlaat.

Gebruik een speciale reiniger

Een ander voordeel is dat PVC vloeren goed tegen water kunnen, dus is het mogelijk om de vloer af en toe goed schoon te maken. Pas hierbij wel op dat je een reiniger gebruik die de vloer niet beschadigd. Allesreiniger of andere schoonmaakmiddelen kunnen stoffen bevatten die de beschermlaag van uw PVC vloer aantast. Maak daarom gebruik van een reiniger die speciaal is gemaakt voor PVC vloeren. Een extra tip die hierbij hoort is pas op voor overdosering. Lees de verpakking goed en volg de instructies nauwkeurig. In ons assortiment vindt u een onderhoudsset speciaal bedoeld voor PVC vloeren.

Geen dweil, maar een stofwisser

Ondanks dat de PVC vloer goed tegen water kan, dus je de vloer kan dweilen adviseren wij om geen dweil te gebruiken maar een stofwisser. Een van de belangrijkste redenen van een stofwisser ten opzichte van een dweil is dat je hierbij gemakkelijk de hoeveelheid vocht kan doseren via de ‘spray-functie’. Daarnaast ervaren wij dat een stofwisser een stuk makkelijker en praktischer werkt dan een dweil. Wel moet u erop letten dat u de vacht van de stofwisser regelmatig schoonmaakt. Dit om ervoor te zorgen dat er geen stof achterblijft.

Vlekken snel verwijderen

De laatste, en wellicht de meest logische, tip die wij geven is om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Laat u bij het koken eten vallen of geeft u een feestje en valt er een toastje? Maak de vlek in uw vloer direct schoon. Wanneer u hiermee wacht tot bijvoorbeeld de volgende schoonmaakbeurt kan het zo zijn dat de vlek al in de vloer is getrokken. Zeker wanneer de zon op de vlek schijnt gebeurt dit sneller. Daarnaast is een vlek vaak gemakkelijk weg te halen wanneer deze er net is. Behandel de vlek even met wat water en een reiniger en uw vloer is snel weer schoon.

Hopelijk hebben deze tips geholpen en weet u nu precies hoe u het beste uw PVC vloer schoon kunt maken en houden. Heeft u een andere vraag of wilt u graag meer duidelijkheid? Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op.